top of page
Flower Girl

HIFU ULTRA

Ett riktigt lyft utan kirurgi för både ansikte och kropp
 

7D HIFU - Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud av 7 generation är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Den passar för alla hudtyper för både män som kvinnor.
 

HIFU levererar fokuserad ultraljud till huden och underliggande vävnader för att stimulera egen kollagen och elastinproduktion för att sedan producera nya starkare fibrer. Med tiden utvecklas HIFU maskiner och nu använder vi 4D och 7D HIFU.
 

7D HIFU är mikro- och makrofokuserad ultraljudsmaskin (MMFU) är vidareutvecklad HIFU modell och är mera effektivare, snabbare och gör mindre smärta jämfört med äldre HIFU modell. 7D HIFU fokuserar på flera huddjuphet för att leverera hud uppstramning, liftning eller fettredusering.

Det finns unika patent på 2 mm patroner som används på hela kroppen för hudåtstramning och fettredusering samt på bristningar och akne ärr för att förbättra huden.

Hur fungerar HIFU?

Hög-intensivt fokuserat ultraljud (HIFU) är ett icke-kirurgiskt lyft som stramar åt slapp hud i ansikte och kropp eller som reducerar fett. Behandlingen passar alla hudtyper, både för både män och kvinnor.
 

HIFU avger ett fokuserat ultraljud till huden och underliggande vävnader. Det stimulerar kroppens egen kollagen- och elastinproduktion som i sin tur leder till produktion av nya, starkare fibrer.

Hur går en behandling till?

Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att du är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Jag markerar behandlingsområdet och applicerar först ett speciellt ultraljudsgelé på huden för att leda in det högintensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lager.

HIFU stimulerar den egna kollagen och elastan-produktion. Vissa patienter kan uppleva en viss smärta. Jag arbetar med dig för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt. Varje behandling tar 15 till 90 minuter. Man kan känna av ett lätt stickande eller värme under huden.
 

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol och blodförtunnande mediciner. Intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Koffein irriterar nervsystemet.  

Obs! HIFU bör undvikas av gravida och ammande. Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling är att du inte bör ha gjort fillers eller botox 3 månader innan och inte heller 3 månader efter du har gjort din behandling. Jag utför ej heller behandlingen på områden med metall (till exempel tandfasader).

När ser man resultat?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastan-produktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastanfibrer. Efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.
 

Dina ögon kommer att se mer öppnare ut och du kommer ha bryn med mer lyft och ha fina mjuka linjer. På grund av att din hud producerar elastin och kollagen, kommer din hud kännas mjukare och fastare.
 

Om du inte tror att du behöver operation ännu eller helt enkelt inte gillar tanken, kan 4D eller 7D HIFU vara den naturliga ansiktslyftningen eller det natruliga halslyftet för dig.
 

Indikationer för behandling:

 • Lösa nack veck

 • Hängande hud, särkilt runt munnen

 • Tunn, torr hud

 • Fina linjer och rynkor

 • Mindre rodnad och torrhet

 • Ojämn hudton och struktur

 • Stora porer

Frågor & Svar

Vad händer efter HIFU behandlingen?

Rodnad och svullnad som kan uppkomma går över under några timmar ibland några dagar.

Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en session, med resultat som framträder under de följande månaderna.

Din hud kommer att bli friskare, starkare utan onaturliga, drastiska förändringar. Huden fortsätter föryngras och uppstramas dag efter dag upp till ca 6 månader. 

Hur fungerar en vagnial behandling?

Behandlingen av vagina använder en omslutande 360-graders 3D-teknik, som automatiskt styr rotationsvinkeln för att säkerställa många och jämna punkter korrekt med god effekt.
 

Säker och icke-invasiv: icke-invasiv stimulering av spridningen av djupt kollagen och elastiska fibrer under behandlingen där energin hoppar över slemhinnor och görs till 100 procent utan skada, vilket garanterar kundens komfort och smärtfrihet.
 

En vecka efter en vaginal behandling kan det ordinarie sexlivet återupptas.

HIFU eller Kirurgi?

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar. Beror på ålder och egna förutsättningar hur många HIFU behandlingar ska behövas för dig.

HIFU är det närmste icke invasiva metoden där resultaten kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

Finns det några biverkningar?

Inga sprutor, ingen kirurgi, icke-invasiv och påverkar inte personens ordinarie liv och arbete. 

Hög säkerhet: säker och effektiv genom avancerade tekniska godkännanden och kliniska och kliniska prövningar, utan någon inverkan på naturligt resultat.

Hur fungerar fokuserat ultraljud?

Fokuserat ultraljud har en viss selektivitet som kan fokusera energi på specifika områden som till exempel fettlager, bindvävslager, dermislager, epidermislager.

 

En exakt behandling skadar inte omgivande vävnader. Energin befinner sig något över epidermis och ytan är icke-invasiv, och säkerhetsprestandan är hög för att säkerställa att kunder förblir smärtfri och bekväm.

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Det är mycket viktigt att dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp de frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen. 

Vilka områden kan behandlas med 4D och 7D HIFU?

Sedan 2012, har Hifu snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke- invasivt estetiskt åtgärd.

Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen. HIFU-behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget.

Vanliga behandlingsområden är:
 

 • Panna

 • Kinder

 • Hals

 • Kropp

 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.

 • Området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.

 • Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 - 16 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Hur snabbt ser man effekt av en HIFU-behandling?

Effekten av uppstramning och formning kan ses omedelbart efter behandlingen och den kan samtidigt pågå i minst 18–24 månader, och leda till ett negativt åldrande av huden i upp till ett år.


De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.
 

I vissa fall om huden är väldigt lös eller kund 50+ kan en behandling upprepas efter minst 5-6 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera fristk kollagen under ett år. Efter det, kanske du vill fortsätta touch-up behandlingar?

bottom of page