top of page
Naturlig skönhet

Lypomassage

KumaShape X Pro
 

KumaShape är en icke-kirurgisk kroppsbehandling som är perfekt för fettreducering av lokala fettdepåer som till exempel mage, kärlekshandtag, ridbyxelår, armar, ben och haka.
 

KumaShape arbetar även effektivt för att minska/ta bort celluliter och jämnar ut huden samtidigt som den slimmar kroppen. Behandlingen med KumaShape passar dig som trots bra träning och bra kost inte kan få bort envisa fettdepåer och/eller dig som vill bli av med celluliter.
 

KumaShape är den perfekta behandlingen för dig som vill ha snabba och synliga resultat utan att ta till plastikkirurgi.
 

För bästa resultat rekommenderar jag dig en kur på 6 - 15 gånger även om det självklart är möjlighet att boka in enstaka behandlingar. Du kan boka en konsultation eller provbehandling där jag ger förslag på en individuell behandlingsplan anpassad efter dina önskemål och behov.

Enligt dokumenterade studier kan KumaShape både reducera fett och minska celluliter.
 

Det är det första systemet i världen för fettreducering som är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få även CE-certifierad, en märkning som främst används inom EU för kvalitetssäkring.

Hur fungerar KumaShape?

KumaShape använder sig av 4 energier i symbios för att uppnå dessa snabba fina resultat.

Den optiska (infrarött ljus 700-2000nm) energin är mycket viktig då den fungerar som en vägvisare för den Bi-Polariska Radiofrekvensen och gör den selektiv. Utan optisk energi så värmer Bi-Polarisk Radiofrekvens upp annan vävnad i onödan och effekten uteblir.

 

Bi-Polarisk Radiofrekvens når djupt ner i vävnaden (ca 2cm) och har vägletts av den optiska energin. Nu värms fettvävnaden upp och metabolismen ökar dramatiskt. Fettcellerna dräneras och reduceras i storlek.
 

Vakuumsuget drar upp vävnaden in i munstycket och frigör sammanpressade blodkärl som aktiveras omedelbart. Blodcirkulationen och lymfcirkulationen aktiveras och forslar bort slaggämnen som dräneras från fettcellerna.
 

De mekaniska massagerullarna ger en djup bindvävsmassage som luckrar upp sammanpressade fettdepåer och hjälper till att forsla bort slaggämnen och vätska.

Endermologie är idag den enda behandling som kan reducera celluliter och ge spänstigare hud med goda resultat. Flera av världens ledande plastikkirurger rapporterar detta.

Hur går en behandling till?

Infrarött ljus, radiovågor, vakuumsug och massage reducerar fettcellerna och gör hudytan jämnare.

En Lypomassage-behandling tar ca 45 - 60minuter för hela kroppen. Den utförs på en brits i sittande eller liggande ställning.

 1. Innan behandlingen påbörjas får man en speciell kräm-lotion eller olja på området. Den är till för att optimera behandlingen.

 2. hela eller halva kropp behandlas och det finns även munstyck för upplyftande ansiktsbehandling

 3. Under behandlingen kör behandlaren ett sorts munstycke fram och tillbaka över det aktuella området. Munstycket skapar ett vakuum som suger in huden.

 4. Man kan återgå till sina vanliga aktiviteter, träning och arbete igen direkt efter behandlingen.

 5. Resultaten av en Lypomassage-behandling syns inte direkt utan framträder gradvis under flera veckor.

 • Kroppsskulptering

 • Före/efter kirurgiska ingrepp

 • Ödem

 • Fibromyalgi

 • Fibroser

 • Stelhet

 • Idrottsskador

 • Lindra muskel- och ledvärk

 • Påskynda återhämtning efter träning

 • Reducerar överflödigt fett i problemområden

 • Reducerar celluliter

 • Formar och lyfter rumpan

 • Framhäver kroppens konturer

 • Formar och lyfter kroppens konturer

 • Återställer hudens elasticitet

 • Slimmar figuren
   

OBS! Med KumaShape dräneras fettcellerna och minskar i storlek.

Observera dock att denna denna dränering och reduktion av fettcellerna inte ger någon viktminskning! Du ska motoniera några gånger i veckan och ha också koll på kosten!

Frågor & Svar

Finns det några biverkningar?

 • Man kan i sällsynta fall känna sig illamående/hängig, då det även vid en Lipomassage beh. frigörs gifter (tex. tungmetaller) som funnits lagarde i fettceller.
   

 • Är man i klimakterien så kan besvären lindras då det också frigörs hormonet östrogen som funnits lagrat i fettceller. Det kan också i sällsynta fall göra att man får sin mens tillbaka.
   

 • Har man preventivmedel som gör att mensen uteblir kan man då få tillfälligt mens.
   

 • Dagarna efter en behandling så kan man känna sig extra törstig, viktigt att dricka mycket vatten. Vissa personer kan uppleva små muskelkramper i benen. Kan lindras med värmekudde.

När ska jag undvika behandling?

Innan behandlingen påbörjas görs en konsultation där man går igenom behandlingen och dess kontraindikationer och man lägger upp ett individuellt behandlingsprogram.

Kontraindikationer för Lipomassage med Kumashape behandling är:

 

 • Cancer

 • Infektion

 • Inflamationsfas

 • Blodförtunnande medicin

 • Blodsjukdom

 • Graviditet (förutom ben efter 3:e månaden)

Gör det ont?

KumaShape ger en djupgående och varm mekanisk massage.

Om vävnaden som ska behandlas är väldigt inkapslad/hård så kan behandlingen med KumaShape ömma lite.

I takt med att jag behandlar området kommer vävnaden mjukas upp och behandlingen inte kännas lika mycket.

Behandlingen anpassas efter dig och styrkan ställs in individuell

Individuellt resultat?

För att få ett fint resultat med KumaShape bör du genomgå en grundkur på ca minst 6 - 12 behandlingar med en behandling i veckan eller varannan vecka. Behandlingsplanen är individuell.
 

Efter varje behandling kommer ditt resultat förbättras.

Resultatet är individuellt och beror bland annat på ditt utgångsläge, dvs hur mycket fettvävnad du vill åtgärda, samt hur mycket celluliter och sammanpressade fettdepåer som du vill reducera.
 

Under din konsultation eller provbehandling kommer jag att gå inom vilket behandlingsupplägg som kan passa för just dig och dina önskemål.

I kliniska studier av KumaShape har omfånget på behandlade kunder minskat med 2-7 cm efter en behandlingsomgång med KumaShape.
 

Ditt slutliga synbara resultat kommer uppnås 6-12 veckor efter den sista behandlingen med KumaShape.
 

För bästa resultat ser jag gärna att du kommer på underhållsbehandlingar ett par gånger om året efter avslutad kur.

Hur många behandlingar måste jag göra?

Beroende på området görs en grundkur på 6- 12 behandlingar. För reducering av celluliter rekommenderas 1-2 kur. Varje kur består av 12 - 20 behandlingar.

 

Resultatet är individuellt och beror bland annat på utgångsläget, dvs hur mycket fettvävnad du vill åtgärda, hur mycket celluliter och sammanpressade fettdepåer som ska åtgärdas etc.

 

För att bibehålla och förbättra resultatet av behandlingen bör minst 2 behandlingar göras per år efter grundkuren.

 • Som regel bör man gå på behandling ca 1-2ggr/ veckan tills man uppnår resultat.
   

 • Jag behandlar inte oftare än så eftersom kroppen behöver återhämta sig mellan behandlingarna.
   

 • Som underhållsbehandling går många 1–2 ggr/halvår men kan gå oftare vid behov.

hur känns det efteråt?

De flesta patienter känner sig avslappnade och många får en energikick efteråt. Man skall tänka på att dricka minst 2 l. vatten/dag under tiden man får behandling, eftersom lymfsystemet i kroppen är stimulerat och utsöndringen kanske går något snabbare än normalt.

Efter en behandling med KumaShape kan det i sällsynta fall uppstå en lätt rodnad på området som blivit behandlat. Rodnaden brukar dock lägga sig ganska snabbt.

 

Du kan även uppleva att huden är lite öm och varm en stund efter behandlingen. En känsla av träningsvärk på det behandlade området är inte ovanligt.

 

Du bör undvika sol på det behandlade områdena ett par dagar efter din behandling med KumaShape. Efter en behandling kan du direkt återgå till arbete och aktiviteter.

bottom of page